In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

   Naslovna



  
  • izdvojeno-benkovacki-sajam

Benkovački prisnac PDF Ispis E-mail

prisnac2Umijesite tanko tijesto od brašna, vode i soli. Tijesto razvucite u koru i s njom prekrijte dno plitke okrugle posude tako da višak prelazi rubove. U koru stavite "začin": mladi kravlji sir pomiješan sa skorupom i jajima. Po potrebi dodajte krupnog kukuruznog brašna da poveže "začin". Posudu stavite pod ugrijanu peku dvadesetak minuta. Pazite da prisnac ne zagori! Pustite ga da se malo ohladi i izrezan poslužite za desert.

Benkovački prisnac je autohtona delicija Bukovice i Ravnih kotara, jednostavna a opet tako dobra, stoljećima se sprema na ovim prostorima i jedno je od najprepoznatljivijih jela ovoga kraja.

viagra
 

benkovacko-kulturno-ljeto-2017
You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

 

kamplogo